Hondenmassage

 

De meeste dieren houden van aanraken en wij doen niets liever dan aanrakingen aan een dier geven.

Een mooie kans om aanrakingen bewust te gaan inzetten voor ontspanning, verminderen van stress, vertrouwensband verstreken, concentratie verhogen en nog veel meer.

Voor het hondenlichaam heeft het ook veel effecten onder andere stimuleren van de doorbloeding van de huid het onderliggende bindweefsel en de spieren, het helpt ook om de  gewrichten soepel te houden.

Voor honden met lichamelijke klachten of een blessure  kan massage helend en verlichtend werken, door onbelast te oefenen kan het al vroeg in de revalidatie ingezet worden.

Een warming up voor de sporthond is ook een mogelijkheid.

Het is bijna geschikt voor elke hond groot, klein, jong , oud, langharig of kortharig dat maakt niets uit.

Door vooraf aan de massage eerst een vragenlijst in te vullen , uitgebreid te observeren daarna te palperen krijg je een goed beeld van de hond en kan je als het nodig is gericht te werk gaan op de aandachtsgebieden.

U krijgt aan het eind van de 1e sessie zelf instructie om met u hond aan de slag te gaan met masseren of bewust aanraken, zodat u ook actief mee kan werken.

Massage kan ingezet worden om o.a:

* Stress te verminderen

* Te kalmeren en angstgedrag te verminderen

* De beweeglijkheid in gewrichten en spieren  te verbeteren

* De flexibiliteit te verhogen

* Het immuunsysteem te versterken

* De bloedcirculatie te stimuleren

* Concentratieboog vergroten

* Conditie van de huid en vacht te verbeteren 

* Algehele conditie van de hond in kaart te brengen

* Ook voor de sporthond kan massage veel betekenen, een warming up en cooling down 

* Preventie blessures

* Samen met oefeningen om bepaalde spiergroepen te versterken.

* Groeipijn.

* Gewrichtsmassage

* Bindweefselmassage

* In opdracht van een specialist ( dierenarts, osteopaat, manueel dierenarts) de revalidatie begeleiden. b.v.b na een patella luxatie, kruisband            operaties, herstel na hernia behandeling/operatie 

* Samen met een gedragstherapeut werken om een probleem of vraag op te lossen of te verbeteren

* Een uitgebreide observatie , ganganalyse  en palpatie 

*Lezingen

*Workshops

Ik ben aangesloten bij Palpabel dat is de Beroepsvereniging voor Kynologisch Masseurs en Therapeuten , zo kan u zien dat ik aan alle voorwaarden voldoe om dit beroep uit te voeren. 

Een mooi voorbeeld hoe je hondenmassage kan inzetten, was bij een jachttraining. Ik was zelf aan het trainen met mijn hond Dirk, maar door alle nieuwe prikkels werd hij best onzeker en een beetje nerveus, ik ben even apart met hem gaan staan , heb hem ontspannende stevige strijkingen gegeven over de borst nek en schouders, hij herkent deze en je zag hem herstellen , zo kwam hij even tot zichzelf , uit de kop in het lijf  , daarna konden we gewoon vrolijk verder met de training.

Deze ondersteuning kan jij je  hond ook gaan geven, na 1 consult kan je  zelf ook al aan de slag met de hond , ik leer je  de begin principes van  van de massage , dit alles op maat wat bij u en de hond past en wat de hond aankan.